Omgeving

Woody's is gelegen op de Holterberg "aan de poort van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug". 

Bij Woody's Holten zelf
is er een geweldig Klauter- & spetterbos aanwezig en een paddock mocht u ons met uw paard bezoeken.

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug - Holterberg
Dit prachtige gebied bestaat uit een grote heidevelden en uitgestrekte bossen met on-Nederlandse vergezichten in een heuvelachtige omgeving. In een ver verleden gevormd door schuivend ijs, smeltend water en stuivend zand. De oudste sporen van mensen dateren van meer dan vijfduizend jaar geleden. Dieren die in dit gebied leven zijn o.a. hazen, konijnen, reeën en dassen en van vogelsoorten korhoenders, roodborsttapuiten, nachtzwaluwen en spechten, maar ook dwaalgasten als de Oehoe en in mei 2019 is de Monniksgier hier gespot.

Infocentrum Canadese Begraafplaats
Op de Canadese begraafplaats worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Achter elk van de 1394 graven schuilt een indrukwekkend verhaal. In het naastgelegen informatiecentrum krijgt u inzicht over de inrichting van het ereveld en komt u meer te weten over de gesneuvelde militairen door persoonlijke verhalen en foto’s die zijn geschonken door nabestaanden. In de filmzaal wordt een film gedraaid over de bevrijding van Oost-Nederland door de Canadezen. Het informatiecentrum is gratis toegankelijk.


Bos van Daantje Das
In het bos van Daantje Das kunnen kinderen, door zelf te experimenteren, de natuur ontdekken. Het Bos van Daantje Das is een speelbos en leerbos, direct gelegen achter Woody's. Opdrachten zijn te krijgen bij natuurmuseum Holterberg. Voor de allerkleinsten zijn er natuurlijke speelelementen zoals een schommel en een doolhof.

Natuurmuseum Holterberg
Natuurmuseum met één van de grootste collecties Europese diersoorten en meer dan 1000 vogels. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa. Bij Natuurmuseum Holterberg zijn 11 levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijk houding staan, lopen of zitten.

In alle schoolvakantie zijn er bijzondere activiteiten voor kinderen. Neem snel een kijkje: www.museumholterberg.nl

 

Midgetgolf
Naast Woody’s, dus bij onze buurman ligt een prachtige midgetgolfbaan in het bos.
Er zijn 2 banen waaronder een fantasie midgetgolfbaan.